De regionale VVV heeft een eigen website
links  |  sitemap  |  contact
 


Samenwerken in een veelzijdige en historische regio


Welkom op de website van de regio Holland Rijnland.
Holland Rijnland is een samenwerkingsverband van twaalf gemeenten. Het ligt midden in de Randstad en telt bijna 400.000 inwoners. De regio werkt gezamenlijk aan ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, natuur & landschap, verkeer & vervoer, samenleving en welzijn. Daarbij moet een goede balans gevonden worden tussen ontwikkeling van de regio en het behoud van het oorspronkelijke karakter, zodat de streek aantrekkelijk blijft voor bewoners, toeristen en bedrijven. Deze website dient als permanente informatiebron voor inwoners, bestuurders en ambtenaren die geïnteresseerd zijn in de regio Holland Rijnland.

Uitslag projecten Civil Society
Maandag 15 oktober vond de slotmanifestatie plaats waarbij 5 door een jury geselecteerde projecten mbt. Civil Society een presentatie hebben geven over het project. Uit de selectie zijn nu twee projecten gekozen die elk een subsidie van maximaal € 15.000,- verdienen voor de uitvoering. Klik hier voor het juryrapport .

Agenda
 • 1 en 2 november – Slotmanifestaties atelier Zuidvleugel
  Met twee bijeenkomsten op 1 en 2 november wordt het atelier Zuidvleugel afgesloten. De bijeenkomst van 1 november wordt gehouden in het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam, de bijeenkomst van 2 november in het Scheltemacomplex in Leiden. Beide bijeenkomsten beginnen om 12.00 uur. Thema van de bijeenkomst van 1 november is “Het regionale ontwerp in actie” en behandelt de regionale planning van de Zuidvleugel in al haar facetten. Thema van de bijeenkomst van 2 november is “Een panorama van de Zuidvleugel”. Deze bijeenkomst bestaat uit een excursie onder leiding van Philippe Terrier-Hermann, Mateusz Herczka, Hootchie Cootchie en Willem de Ridder. Kijk voor meer informatie op www.atelierzuidvleugel.nl
 • 07 november – Opening VSO/ZMOK-locatie Leo-Kannerschool
  Vrijdag 7 november zal, in aanwezigheid van staatssecretaris Dijksma, de nieuwe VSO/ZMOK-locatie van de Leo-Kannerschool worden geopend. Ook zal de overeenkomst tussen de gemeenten en de school ondertekend worden. Klik hier voor het volledige programma .
 • 07 november – Portefeuillehoudersoverleg Verkeer & Vervoer
  Het overleg vindt plaats in het gemeentehuis van Teylingen, locatie Voorhout en duurt van 10.00u. tot 13.00u. Klik hier voor de agenda en stukken.
 • 07 november – Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken
  Het overleg vindt plaats in het gemeentehuis van Teylingen, locatie Voorhout en duurt van 13.30u. tot 16.30u. Klik hier voor de agenda en stukken.
 • 09 november – Portefeuillehoudersoverleg Ruimte
  Het overleg vindt plaats in het gemeentehuis van Oegstgeest en duurt van 10.00u. tot 13.00u. Klik hier voor de agenda en stukken.
 • 09 november – Portefeuillehoudersoverleg Bestuur & Middelen
  Het overleg vindt plaats in het gemeentehuis van Oegstgeest en duurt van 13.30u. tot 16.30u. Klik hier voor de agenda en stukken.
 • 22 november – Bijeenkomst bollenschuren
  De Adviesgroep Bollenerfgoed organiseert op donderdag 22 november een lunchbijeenkomst over de resultaten van het regionale bollenschurenbeleid. De bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren die zich bezighouden met bescherming en herbestemming van bollenschuren, bijvoorbeeld van de afdelingen Ruimte/Bouwen/Wonen en/of van de afdelingen Cultuur/Monumenten. De bijeenkomst op 22 november wordt van 12.00-13.30 uur gehouden in het Centrum voor Cultuurhistorie “De Vergulde Zwaan” aan de 1e Havendwarsstraat 4 in Lisse.
  Aanmelding per e-mail is mogelijk via:
 • 19 december – Portefeuillehoudersoverleg Sociale Agenda
  Dit overleg komt in de plaats van het vervallen overleg van 08 november. Tijden en locatie zullen nog bekend worden gemaakt.

Veel documenten op deze website worden aangeboden in PDF formaat (Portable Document Format). Om deze bestanden te openen heeft u Acrobat Reader nodig. Dit is een gratis programma voor het bekijken van bestanden in PDF-formaat. U kunt Acrobat Reader hier downloaden en op uw PC installeren. Als het programma eenmaal geïnstalleerd is, kunt u PDF-bestanden bekijken door er eenvoudig op te klikken vanuit uw browser of door het bestand op uw harde schijf te bewaren en te lezen met Acrobat Reader.

Download Acrobat Reader