De regionale VVV heeft een eigen website
links  |  sitemap  |  contact
 


Regiotaxi

Regiotaxi Reismogelijkheden Kenmerken Reglementen Folders & Downloads

Regiotaxi logo 2007

Regiotaxi

Met de Regiotaxi reist u gemakkelijk én voordelig 24 uur per dag, 7 dagen per week door het gebied van de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude en een vastgesteld gebied daarbuiten.

Alle inwoners van Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude kunnen sinds november 2001 gebruik maken van een vorm van aanvullend openbaar vervoer, een kruising tussen de bus en de taxi. U wordt thuis opgehaald en naar uw bestemming gereden. Tijdens de rit kunnen ook andere passagiers in- en uitstappen. Dit heeft tot gevolg dat de Regiotaxi af en toe moet omrijden om iedereen binnen de vastgestelde tijd in- en uit te laten stappen. Mede daarom liggen de tarieven een flink stuk lager dan bij de gewone taxi’s.

Dit vervoer heet vanaf 1 januari 2007: REGIOTAXI (voorheen OV-taxi Leidse regio)

Vanaf een vertrekadres in één van de zes hierboven genoemde gemeenten kunt u 5 zones reizen. Op de zonekaart staan de grenzen van de OV-zones ingetekend met oranje lijnen.
Iedereen kan de Regiotaxi gebruiken: de kleinzoon die naar oma wil, de discobezoek(st)er die niet zelf naar huis kan / wil rijden, vrienden die uit eten gaan en degene die niet meer zo goed ter been is.
Kortom de Regiotaxi is er voor iedereen, die ergens op een gemakkelijke, comfortabele, veilige en voordelige manier naar toe wil.

Reismogelijkheden
Vanuit de gemeenten die hierboven staan vermeld kan 5 zones gereisd worden. Het vertrekpunt moet liggen binnen het totale gebied van de 6 gemeenten. Indien u Wmo- (Wet maatschappelijke ondersteuning) geïndiceerd bent, dan dient vertrek- of bestemmingsadres te liggen in uw woonplaats. U kunt reizen tot en met het vastgestelde gebied daaromheen. Vooral voor bewoners aan de rand van het gebied betekent dit een verandering in de reismogelijkheden. Terugreizen vanuit het buitengebied kan alleen als deze rit tegelijk met de heenreis wordt besteld.

Klik op het kaartje voor een vergrote versie.

Kenmerken Regiotaxi

 • Reservering
  Voor ritten met een gewenste uiterlijke aankomsttijd kan men reserveren tot 2 uur vóór vertrek tegen lokaal tarief. Voor ritten met een gewenste vertrektijd blijft dat tot minimaal 1 uur vóór vertrek. Voor alle ritten geldt: het is gewenst ritten zo snel mogelijk te reserveren.
 • Rijtijden
  De Regiotaxi rijdt 24 uur per dag, 7 dagen per week!
  Tijdens de jaarwisseling stopt het Regiotaxivervoer op 31 december om 22.00 uur en start het vervoer weer op 1 januari om 06.00 uur.
 • Reserveren
 • Klantenservice
  Telefoonnummer 0900 – 20 22 369 (voor klachten, suggesties en vragen)
 • Terugbelservice
  Connexxion Taxi Services biedt een gratis terugbelservice, vlak voordat de chauffeur arriveert.
 • Ophalen en afzetten
  Voor de deur. Bij een flat of verzorgingstehuis is dat de centrale buitendeur.
 • Spreiding ophaaltijd
  Bij ritten met een gewenste vertrektijd is dat maximaal 15 minuten vóór en 15 minuten ná de afgesproken tijd. Bij ritten met een afgesproken aankomsttijd is dat vanaf 15 minuten vóór de afgesproken tijd en uiterlijk precies op tijd. Daarna is niet toegestaan.
 • Rijden
  Ook bij een rit buiten het gebied is overstappen niet nodig. Omrijden (i.v.m. mogelijke medepassagiers) is niet langer dan 2 keer de rechtstreekse reistijd (binnen één zone maximaal 1,5 keer).
 • Toegankelijkheid
  Ook voor rolstoelhouders en mensen die gebruik willen maken van een lage instap is de Regiotaxi toegankelijk. De chauffeur verleent desgewenst hulp bij het in- en uitstappen. Er geldt een rookverbod en er is voldoende ruimte voor (hand)bagage en hulpmiddelen.
 • Ophaalpunten
  Als extra service zijn er drie centrale ophaalpunten voor de Regiotaxi gemaakt. Wanneer u bij een ophaalpunt afspreekt, weten u en de chauffeur precies waar de taxi u zal brengen of halen. Er zijn ophaalpunten bij station Leiden Centraal (naast de fietsenstalling bij de bushaltes), bij de bushalte bij het Winkelhof in Leiderdorp en in de Breestraat in Leiden (bij de bushalte tegenover V&D). Voor ritten met een gewenste vertrektijd kunt u bij de ophaalpunten gebruik maken van de verkorte reserveringstijd van 30 minuten.
 • Tarief
  Er geldt een jaarlijks vast te stellen klanttarief per zone (geldt ook voor het opstaptarief). Voor ritten tussen 01.00 en 06.00 uur geldt een toeslag per zone, ook voor het opstaptarief. Voor ritten die langer zijn dan 5 zones biedt Connexxion vanaf de zesde zone een kilometertarief aan. Hierover kunt u informatie opvragen bij de klantenservice van Connexxion 0900 – 20 22 369.
 • Geen betaling voor
  • begeleiders van Wmo-ers, op medische indicatie;
  • reizigers in het bezit van een OV-begeleiderskaart;
  • kinderen onder de 4 jaar;
  • geleide- en SOHO-honden en kleine huisdieren (in tas)
 • Klachtenprocedure
  U kunt klachten indienen bij Connexxion Taxi services. Geef bij het indienen van een klacht naam en (eventueel) pasnummer door, een omschrijving van de klacht en datum en tijd van de gebeurtenis.
 • Boeteregeling:
  Een klant, die niet binnen de maximaal toelaatbare spreidingstijd van 15 minuten vóór of 15 minuten na de opgegeven vertrektijd wordt opgehaald of niet binnen 15 minuten vóór de afgesproken aankomsttijd en de aankomsttijd wordt afgezet, ontvangt van Connexxion Taxi Services/de chauffeur een tegoedbon voor een rit binnen één zone. U kunt bonnen ‘sparen’ voor een rit tot maximaal 5 zones.

Vervoerreglement en privacyreglement Regiotaxi

De complete informatie over de huisregels en voorwaarden van de Regiotaxi zijn opgenomen in het vervoerreglement. Het Vervoerreglement is vastgesteld door zowel de vervoerder als het bestuur van de beheersorganisatie. U kunt dit document inclusief bijlagen downloaden via onderstaande link.

De regels voor het omgaan met persoonsgegevens van klanten kunt u raadplegen in het bestuurlijk vastgestelde privacyreglement met bijlagen. Ook dit document is te downloaden.

Regiotaxi Leidse Regio

Voor klachten kunt u zich wenden tot de klantenservice van Connexxion Taxi Services, telefoon 0900 2022369. In de auto’s liggen kaarten die u mee kunt nemen om een klacht of suggestie in te dienen.

Neem contact op met de beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer
Stuur een e-mail (071) 523 90 31