Raads- en collegeleden in de regio
Twitter
You are here: Home Ruimtelijke Agenda Wonen Woonruimteverdeling

Woonruimteverdeling

In Holland Rijnland wordt gewerkt aan één woonruimteverdeelsysteem op de schaal van alle vijftien gemeenten. Nu zijn er nog twee systemen: Woonzicht.nl voor de westelijke gemeenten en Woonmarkt Rijnstreek voor Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Rijnwoude en een aantal kernen van Kaag en Braassem (Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge). Voor woningzoekenden betekent dat nu nog verschillende regels en verschillende websites waar men zich kan inschrijven. Met het nieuwe woningverdeelsysteem (verwacht begin 2013) gelden voor de inwoners van alle Holland Rijnland-gemeenten dezelfde regels en is er één inschrijfsysteem.

Woningzoekenden

Wilt u wonen in één van de vijftien Holland Rijnlandgemeenten? Dan kunt u zich inschrijven bij één van de twintig woningcorporaties die woningen verhuren en verkopen in de regio. Voor meer informatie en al uw vragen kunt u terecht bij de woningcorporaties. Afhankelijk van de gemeente waar u een woning zoekt vindt u telefoonnummers en andere gegevens van deze woningbouwcorporaties op www.woonzicht.nl. Zoekt u in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Rijnwoude een woning dan staan de gegevens op www.woonmarkt-rijnstreek.nl.

Urgentie

Woningzoekenden in de regio kunnen in bijzondere situaties een beroep doen op de regeling voor urgent woningzoekenden. Hier vind u meer informatie over urgentie over de urgentieregeling voor Woonzicht.
Een toelichting op de urgentieregeling in Woonmarkt Rijnstreek leest u hier (424 kb).

Voor vragen over en het aanvragen van woonurgentie kunt u contact opnemen met de woningbouwcorporatie.