Skip to content.

Raads- en collegeleden in de regio
Twitter
You are here: Home News Week alfabetisering 3 t/m 11 september

Week alfabetisering 3 t/m 11 september

Nationale “Week van de Alfabetisering” met allerlei regionale activiteiten

Dictees in diverse bibliotheken in de regio, een workshop dans en ritme in Lisse en filmavonden in Katwijk en Leiden zijn enkele van de activiteiten die in de week van 3 tot en met 9 september in Holland Rijnland worden georganiseerd tijdens de nationale “Week van de Alfabetisering”. De Stichting Lezen en Schrijven roept organisaties en individuen in het land op om activiteiten te organiseren die de aandacht vestigen op de aanpak van laaggeletterdheid. Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september heeft de week dit jaar het motto “Geef taal een stem!” gekregen. Het is de achtste keer dat de week wordt gehouden.

Anderhalf miljoen laaggeletterden in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld problemen hebben met het lezen en juist interpreteren van de informatie uit de verschillende verkiezingsprogramma's of het goed invullen van het stembiljet. Meedoen aan een democratische samenleving is op deze manier niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Op de website van de week van de alfabetisering is een compleet overzicht te vinden van alle activiteiten die in Holland Rijnland worden georganiseerd. Aanmelding van nieuwe activiteiten is nog steeds mogelijk. Dit kan via de website van de week van de alfabetisering of via Ida van Breda van Holland Rijnland, [email protected]. 

Holland Rijnland heeft een aanjaag- en agenderende rol ten aanzien van alfabetisering in de regio. Holland Rijnland koopt voor alle gemeenten in de regio lees- en schrijfcursussen in bij de ROC’s.